19 Şubat 2012 Pazar

ikon ! Marilyn ...


efsane sarışın!





öncelikle tam bi film delisi ve sinema aşığı olduğumu söylemem lazım ve sizde böylece bu yazının nereden geldiğini anlamış olacaksınız yazımın ilham kaynağı bu hafta vizyona giren film My Week With Marilyn dir.Michelle Williams'ın Marilyn olduğu film Marilyn Monroe'nun laurence oliver ile the prience and the showgirl  fiminin setinde yaşadıklarını konu alıyor eee hal böyle olunca efsane sarışını anmamak da mümkün değil
unutmadan Michelle Williams kendisinin Marilyn i oynamak için doğduğunu söylemiş ve oyunculuğuyla baya bi övgü almış unutmadan filmin imdb notu 7.4 ilgilenenlere filmin fragmanı bi tıklatınız :)



nerede kalmıştık evet bir kadın düşünün ki Norma Jeane Mortenson olarak dünyaya gelsin sonra da Marilyn Monroe ya dönüşerek tüm dünyayı fetheden bi ikon olsun bi efsane sarışına dönüşsün ve hala da tüm dünyayı etkilebilsin daha da özelleştirirsek hollywood kadınlarını kendisine dönüştürsün taklitler aslını yaşatsın bebeimm işte karşında bikaç çakma marilyn


ve tabi yazmadan da edemiciim Marilyn deyince akla gelenler

bunu bilmeyen yoktur Marilyn e yatarken ne giydiğini sorduklarında alınan cevaptır (ki bnce Coco cuum bu cvpla oh la la demiştir herhal) sadece bir kaç damla Chanel no.5 ! ( az fettan diilsin Marilyn :) )



bu pek bilinmez Marilyn in en sevdiği içkisi ara sıra içtiği şampanya 1953 Dom Perignon ( ki itiraf ben onu bir martini kadını olarak hayal ederdim,kokteyl olanından )


ve tabi ki de diomands are a girl's best friend!


Andy Warhol Marilyn(leri)


ve de Marilyn denince ilk akla gelenlerden her ne kadar en son yazmam birazcık ironik olsada beyaz elbise+ızgara+pin-up tadında bi etek tutuşu evt şu meşhur 1955 yapımı The Seven Year Itch de giydiği 4600000$ a alıcı bulan subway elbiseden bahsediyorum tabiki :)


kısaca Marilyn Monroe efsanesi asla bitmez !


6 yorum:

  1. tek güzel yanlarini biliyoruz tabii : )
    Ben biyografisini okumustum ve sok olmustum acikcasi. Gercekten tavsiye ederim okumani : )
    Örnegin cocukken bir cok kez üvey babasindan tacize ugramis, bundan dolayi cocuklar yurdunda kalmis bir kac kez, sonra cesitli akrabalarda, bundan dolayi okulunu sürekli degistirdigi icin okulu yarim kalmis bitirememis, akrabalarida sevmedigi bir adamla 16 yasinda evlendirmisler kiz, tesadüf isci olarak calistigi firmada bir fotografci begenmis ve fotolarini cekince (ve iliskiside olmus fotografciyla) kaynanasiyla birbirlerini girmisler (esi ozaman 2. dünya savasinda askermis)ve evi terk etmek mecburiyetinde kalmis vs vs neler neler : D
    Örnegin ben o meshur etek ucus sahnesi yüzünden sonradan evlendigi cok sevdigi esi´yle birbirlerine girdiklerini ve nihayetinde bosandiklarini ögrenince cok sasirmistim : (

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet doğru sölüyosun cnm daha once bnde okumustum maalesef cok zor bı hayatı olmus (etek uçuşunda olan olayı bılmıodum bılgı ıcın thanks :))ama bu kadar kotu olay gecırdıkten sonra kendını toparlayıp bı ıkon olması tebrık edılecek bıse o yuzden bu kadar guclu olduu ıcın marilyn i takdır etmısımdır :))

      Sil
  2. canim etek ucusundan dolayi dünyanin dayanigini yemis esinden ozamanlar ve bir ay sonrada bosanmis. Hatta o adami okadar seviyormuski, seneler sonra birdaha evlenmek istemis ama 36 yasinda ilac karisimi yüzünden ölmüs, hatta öldürüldügü bile cok büyük olasilik. Oynadigi filmlerde diger rollerdeki kisiler kendinden on mislisi para aliyormus, ama onlarin isimlerini bile hatirlamiyoruz. Sanirim Marilyn Monroe genc yasta öldügü icin bukadar ikon oldu. Yinede tabii karakteri severim, ama biraz göz boyamaca yapiliyor Hollywood tarafiindan, sadece iyi ve parlak yanlar yansitiliyor. Gerci ayni bugünlerde oldugu gibi ; )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evt hala ıntıhar mı yoksa cınayet mı cozulmus değil tabii biraz hollywood pohlaması var ama en buyuk etkenlerden bırı de cızdıgı sarısın guzel portresı dıe dusunuorum ama tatlım kadın hala kendini konustururyor ve de daha konusturacak gıbı bu da bı basarı :))

      Sil